Aleco

21 september 2023 | Leestijd: 5 minuten

Vitaliteitsdagen en VitaalFit trainingen

Ten eerste is er een succesvolle VitaalFit programmering opgezet. In de vorm van trainingen kunnen 55-plussers werken aan hun vitaliteit. De training is geschikt voor deelnemers die herstellende zijn van een operatie of ziekte. Ook mensen met bijvoorbeeld COPD, diabetes, hart- en vaatziekten en osteoporose kunnen deelnemen aan de training.
Rondom vitaliteit hebben wij in 2023 samen met KBO-Roosendaal een drietal succesvolle vitaliteitsdagen mogen organiseren. Tijdens deze dagen hebben 55-plusser een beeld gekregen van hun algemene fitheid. Ze hebben praktische tips gekregen op het gebied van een gezonde leefstijl. Verder kregen ze een persoonlijk advies, waardoor ze vitaal én fit kunnen blijven.

VitaalFit Kids

In de afgelopen periode is er ook hard gewerkt om een VitaalFit Kids programmering op te stellen. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind de optie krijgt om te sporten en bewegen. Samen met verschillende partners, zoals SSNB is dat gelukt! Het is onze droom dat alle kinderen, die net iets meer begeleiding nodig hebben, kunnen instromen in een regulier sportaanbod, bij een vereniging in hun eigen buurt. Niemand Buitenspel! Wij zijn bezig om dit programma nog meer uit te breiden en deze droom te verwezenlijken met behulp van verschillende partners.
Het VitaalFit-Kids programma bestaat uit trainingen voor verschillende doelgroepen. Kinderen met een beperking, motorische achterstand, gewichtsproblemen, chronische ziekten en langdurige aandoeningen kunnen bij ons terecht. Ook voor kwetsbare jongeren bij wie het even niet lekker gaat hebben wij aanbod. Tijdens de trainingen wordt er ook gewerkt aan het sociale aspect en gaan de kinderen aan de slag met persoonlijke ontwikkeling.

Doortrappen

In samenwerking met SSNB en KBO-Roosendaal is het evenement ‘Doortrappen’ georganiseerd. Tijdens dit evenement waren 75 actieve fietsers van 65-plus present. Het doel van het evenement: ouderen helpen om zo lang en veilig mogelijk door te laten fietsen.

Masterclass ‘Zicht op evenwicht’

Iedere 4 minuten komt een 65-plusser op de spoedeisende hulp als gevolg van een val. Een val heeft veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen. Gelukkig kan er veel gedaan worden aan het verminderen van het valrisico, waaronder een beweeginterventie. Daarom hebben wij binnen Aleco een masterclass valpreventie georganiseerd. Onder leiding van fysiotherapeuten van Jongmans-FysioSupport is deze masterclass valpreventie gehouden.

De komende periode blijven wij ons focussen op het uitbreiden van ons programma. Het doel: iedereen in beweging krijgen en houden!