fbpx

Gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl is vooral een kwestie van gezonde keuzes maken. Daarom bestaat een gezonde levensstijl bestaat vooral uit gezond doen. RSD FIT! zet zich in om de inwoners van Roosendaal de juiste keuzes hierin te laten maken en verleidingen te weerstaan.

Roken

RSD FIT! streeft ernaar om onze kinderen in een rookvrije omgeving te laten opgroeien. Dit betekent dat scholen, sportverenigingen, kinderdagverblijven en alle organisaties die met jongeren te maken hebben in 2025 rookvrij zijn.

Kijk ook op:

Gezond gewicht

RSD FIT! streeft naar een gezond gewicht voor alle inwoners. Dit doen we door hen te stimuleren gezonde beweeg- en voedingskeuzes te maken. Daarbij kan gedacht kan worden aan kantines met een gezonder aanbod, medewerkers die gestimuleerd worden om op de fiets of te voet naar het werk te komen etc.

Kijk ook op:

Alcohol en genotsmiddelen

Het niet of met mate nuttigen van genotsmiddelen bevordert de gezondheid. De partners van RSD FIT! willen dat de keuze om alcohol te drinken een meer bewuste keuze is en dat mensen weten wat de gezondheidseffecten zijn. Daarom zetten wij ons in om te voorkomen dat jongeren onder de 18 jaar alcohol drinken en dat volwassenen en ouderen minder alcohol drinken. Dit doen we door bewustwording, kennisdeling, toezicht en handhaving met specifieke aandacht voor jongeren. We dragen bij aan de bewustwording van de risico’s van alcoholgebruik binnen de eigen organisatie daar waar mogelijk en geven zelf het goede voorbeeld door bijvoorbeeld deel te nemen aan IkPas en door geen prijsacties met drank te organiseren.

RSD FIT! maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor het tonen van een social media feed. Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie de privacy verklaring.