Kober

21 september 2023 | Leestijd: 4 minuten

Kober doet elk jaar met veel plezier mee aan de RSD FIT! week. Hierbij staan plezier, genieten, gezond eten, gezellige activiteiten en lekker bewegen centraal. Kinderopvang Kober wil graag dat kinderen alle kansen krijgen in hun leven, zo ook een gezonde start. Daarom is deze organisatie al sinds 2013 RSD FIT! partner.

Gezonde basis voor alle kinderen

Samen met de andere partners van RSD FIT! organiseert Kober jaarlijks deze actieve week. Angelique de Jong vertelt: ‘Gezondheid is gewoon belangrijk. Als je kinderen al heel jong een gezonde balans meegeeft, fysiek en mentaal, dan heeft dat zo’n positief effect op de rest van hun leven. Daarnaast zie je kinderen opbloeien tijdens het sporten en spelen. ‘In het spel is iedereen gelijk, kinderen leren zich vertrouwd te voelen in hun omgeving en worden zelfverzekerder.’

Activiteiten voor jong én oud

Er zijn voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen heel veel activiteiten tijdens de RSD FIT! week. Zo worden er beweegbingo, het Speelbos Avontuur, de waterchallenge en de Sport- en Cultuurkermis georganiseerd. Op iedere Koberlocatie wordt er de hele week enkel water gedronken (in plaats van sap). Ook doen alle kinderen van de kinderopvang mee aan de Sport- en Cultuurkermis die in het Atik Stadion plaatsvindt.

Het hele jaar door fit

Kinderopvang Kober zet zich het hele jaar door in voor een gezonde en fitte leefstijl voor jong en oud. De instantie organiseert diverse activiteiten die in het teken staan van bewegen, gezonde voeding en mentale fitheid. Sporten en meedoen in de samenleving is namelijk voor iedereen gezond. Buiten de RSD FIT! week om is Kober dus ieder moment van het jaar actief bezig om West-Brabanders fit te krijgen. Zij verbinden jong en oud om fysiek en mentaal gezond te blijven en dat betekent echt iets voor de maatschappij. Generaties kunnen op deze manier namelijk fijn, gezellig en gezond samenleven.