RSD FIT! nieuws

gepost door RSD FIT!
Aleco nieuwe partner RSDFIT!

Natuurlijk mag Aleco niet ontbreken in het lijstje van organisaties die invulling geven aan het Roosendaals FITakkoord.

Aleco houdt zich al jaren bezig met het stimuleren van sporten en bewegen, met het werken aan vitaliteit en met het in beweging brengen van allerlei doelgroepen.

De link die binnen het lokale FITakkoord wordt gelegd tussen sport, gezondheid en het maatschappelijk domein, sluit perfect aan op de ambities van Aleco om Roosendaal gezonder en sportiever te krijgen.

gepost door RSD FIT!
Subsidieregelingen RSD FIT!

Voor RSD FIT! zijn er een tweetal subsidieregelingen:

RSD FIT! Gezonde leefstijl en bewegen 2021
Deze subsidie kan worden verstrekt voor activiteiten of investeringen in materiaal waarmee een gezondere leefstijl, meer sport- en beweegparticipatie en/of meer toegankelijkheid en inclusiviteit in sport en bewegen wordt bevorderd.

RSD FIT! Duurzame sportaccommodaties 2021
Deze subsidie kan worden verstrekt voor investeringen aan sportaccommodaties waarmee de duurzaamheid, het duurzame gebruik en/of de toegankelijkheid van de sportaccommodatie wordt verbeterd.

Voor vragen over deze regelingen kun je contact opnemen via info@rsdfit.nl 

gepost door RSD FIT!
#YouthGoals

#YouthGoals is dé ontdekkingsreis voor jongeren uit Roosendaal die op zoek willen gaan naar de beste versie van zichzelf.

Het project #YouthGoals Skillz on the move is bedoeld om jongeren tussen de 14 en 23 jaar deel te laten nemen aan een Maatschappelijke Diensttijd (MDT) in Roosendaal. Het is voor jongeren die met persoonlijke doelen aan de slag willen gaan en iets voor anderen in de samenleving willen betekenen. In maart en april 2021 startten de eerste deelnemers van het Norbertus Gertrudis Lyceum en het Jan Tinberg College in Roosendaal. Hun deelname is voor een periode van een half jaar waarin zij 80 uur besteden aan het project. Een deel van de jongeren is geïnteresseerd in het aanbieden van activiteiten op het gebeid van sport en bewegen.

Een aantal voorbeelden van activiteiten die de jongeren doen zijn:

  • het verzorgen van gymlessen op hun school
  • Samen met buurtsportcoaches van SSNB een voetbalevenement organiseren voor jongeren
  • een wijkactiviteit met een voetbalwedstrijd organiseren om jongeren een positiever beeld te geven in de wijk de Kroeven
  • het assisteren bij de voetbaltrainingen voor de jeugd bij RKVV Roosendaal.
  • In samenwerking met Groenhuysen wordt bekeken wat jongeren kunnen betekenen als het gaat om bewegen met ouderen.
  • Komende zomer gaan jongeren van #YouthGoals helpen met de Summerfun activiteiten en bij het Outdoor Springdorp Roosendaal.

Naast activiteiten gericht op Sport en bewegen is inclusie voor de jeugd ook een belangrijk onderwerp. Jongeren dragen hieraan bij door het organiseren van kinderactiviteiten voor kinderen uit kwetsbare gezinnen in samenwerking met opbouwwerk, buurtgezinnen en stichting Quiet. Voor jongeren wordt samen met het jongerenwerk meidenactiviteiten georganiseerd om eenzaamheid te bestrijden.

#YouthGoals is dus volop in beweging! Na de herfstvakantie worden weer nieuwe jongeren geworven voor een 2e ronde MDT in Roosendaal en hopen we dat zij ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan een Fit Roosendaal!

gepost door RSD FIT!
Heel Roosendaal Kookt! Kookwedstrijd voor de jeugd

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) heeft samen met regionale chef-koks en horecaondernemers een creatieve kookwedstrijd opgezet: Heel Roosendaal Kookt! Jongeren uit de gemeente Roosendaal die tussen de 8 en 18 jaar oud zijn kunnen vanuit hun eigen keuken meedoen.

Waarom Heel Roosendaal Kookt?

JOGG Regisseur Meike van Wezel: “Bak- en kookprogramma’s op TV zijn een groot succes en ik ben ervan overtuigd dat de jeugd uit Roosendaal net zoveel talent heeft. Ouders geven  aan dat er bij hun kinderen behoefte is aan een positieve activiteit en scholen juichen het initiatief toe. Dus wij dagen de jeugd uit de Gemeente Roosendaal uit om met elkaar de strijd aan te gaan voor Roosendaals beste Masterchef. Kom maar op!”.

Hoe werkt het?
De kookwedstrijd start op 12 februari maar ook daarna kan je je nog inschrijven. Je krijgt iedere week een kook-opdracht toegezonden. Dat kan zijn een soep, voorgerecht of dessert bijvoorbeeld. Daarna heb je een week de tijd om deze opdracht uit te voeren. Helaas kunnen we nu niet jureren bij de restaurants, maar dat lossen we anders op. Je maakt mooie foto’s of een filmpje van je gerecht en stuurt dat op naar JOGG Roosendaal. 8 Lokale chef-koks en restauranthouders gaan de ingezonden recepten beoordelen en jullie voorzien van tips. De wedstrijd duurt vier weken, iedere week wordt er een nieuwe kook-opdracht toegezonden. Het is natuurlijk al te gek om mee te doen, maar je kunt ook mooie prijzen winnen. Wat dacht je van een dag mee draaien met een chef-kok in de keuken of jouw recept op de menukaart van een restaurant? Het draait niet alleen om het winnen maar vooral om het creëren van je eigen handtekening in de keuken. En het mooie is dat je jouw gerecht samen met je familie op kunt eten.

Wie zijn de juryleden?

De samengestelde jury bestaat uit Het Hooihuis, Culinair entertainer Peter Kesseler, Lente, Sligro, De Moriaan, Sistermans en Boer, winkel van het land. Verras ze met gezonde, creatieve en mooie recepten. Ze staan klaar voor jou!

Meer informatie of inschrijven?
Inschrijven doe je via www.jogg-roosendaal.nl of mail voor vragen naar heelroosendaalkookt@gmail.com. Doe dit snel zodat je 12 februari kan starten met je eerste opdracht.

gepost door RSD FIT!
Partners aan de slag tijdens digitaal FIT! Feest

Op 24 september jl. hebben ruim 40 deelnemers meegedaan aan het eerste digitale FIT! Feest. In drie workshops hebben de deelnemers met elkaar gesproken over de concrete projecten die we gezamenlijk kunnen oppakken. De projecten zijn verwerkt in het FIT! Projectenboek. Nu is het tijd om echt aan de slag te gaan om de inwoners van de gemeente Roosendaal (nog) gezonder en vitaler te maken. Kijk voor een beeldverslag naar de aftermovie! Klik HIER voor de aftermovie.

gepost door RSD FIT!
Gemeente Roosendaal doet mee aan Stoptober

Rokers in heel Nederland helpen elkaar vanaf 1 oktober weer om te stoppen met roken. Stoptober is een campagne die rokers uitdaagt om gedurende de maand oktober niet te roken. In 2020 wordt de campagne voor de zevende keer in Nederland georganiseerd door de KWF Kankerbestrijding, Alliantie Nederland Rookvrij, Hartstichting, het Longfonds in samenwerking met het Trimbos instituut en de GGD’en. De landelijke campagne ‘Stoptober, 28 dagen niet roken’ start 3 september en gaat door tot en met 31 oktober. In het kader van RSD FIT! zal ook de gemeente Roosendaal  Stoptober onder de aandacht brengen van de medewerkers en inwoners.

Kijk hier voor meer informatie

RSD FIT! maakt gebruik van functionele cookies die nodig zijn voor de werking van de website en cookies voor het tonen van een social media feed. Pagina statistieken worden anomiem opgeslagen in Google Analytics. Voor meer informatie zie de privacy verklaring.