Over RSD FIT!

RSD FIT! is een initiatief dat is ontstaan door het FIT! akkoord. Samen met alle partners streven wij naar een fit Roosendaal door middel van het organiseren van toffe acitiviteiten. Hierbij zijn de kernwaarden van dit initiatief het uitgangspunt van waaruit iedere partner zich inzet voor fittere en gezondere inwoners van onze gemeente.

Wat is het FIT! akkoord?

Het FIT! akkoord is een lokale uitwerking van het nationale Sport- en Preventieakkoord, de Sport- en Beweegvisie van de gemeente Roosendaal én het lokale gezondheidsbeleid. Dit akkoord is een akkoord tussen alle betrokkenen die geloven in een samenwerking tussen verschillende partners, in diverse branches om zo de kwaliteit van Roosendaal positief te verbeteren.

De organisaties die het FIT! akkoord ondertekenen, onderschrijven de ambities die in het akkoord staan beschreven. Als partner van RSD FIT! schrijven zij minstens eenmaal een artikel dat in het teken staat van een gezonde leefstijl en doen zij actief mee tijdens activiteiten. Hierbij staan de pijlers van positieve gezondheid altijd centraal:

  • Lichaamsfuncties
  • Mentaal welbevinden
  • Zingeving
  • Kwaliteit van leven
  • Meedoen
  • Dagelijks functioneren

De kernwaarden van RSD FIT!

RSD FIT! heeft bepaalde kernwaarden waar iedere partner zich aan moet houden. Op deze manier kunnen de missie en visie worden behaald op een prettige manier. De partners van RSD FIT! geloven in:

Positieve vitaliteit

een actieve levensstijl heeft een positief effect op de kwaliteit van het leven. Zowel op het lichamelijke als mentale aspect.

Verbinding

partners, bedrijven, organisaties en inwoners willen we verbinden met elkaar. Alleen op deze manier kan iedereen zorgen voor een fit Roosendaal.

Toegankelijkheid en inspiratie

vitaliteit is voor iedereen leuk en mogelijk. Met RSD FIT! laten de partners de inwoners van Roosendaal dat ervaren.

Daadkracht

RSD FIT! streeft met veel enthousiasme en passie naar een gezond Roosendaal.

Word partner van RSD FIT!

Wilt u uw steentje bijdragen aan onze missie en Roosendaal fit maken? Meld u dan aan als partner van RSD FIT! Momenteel werken we al samen met meer dan vijftig partners die zich inzetten voor de gezondheid van de stad. Meld u aan via onderstaand aanmeldformulier:

SPEEL MIJ AF!

En kom te weten wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen!

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in op de nieuwsbrief van RSD FIT! Zo krijgt u voortaan alle belangrijke ontwikkelingen mee. Denk aan gezondheidsadviezen en evenementen die op de planning staan. Vul onderstaand formulier in en neem deel aan de missie van RSD FIT!