De partners van RSD FIT!

Een woord van onze partners

Wij streven naar een fit Roosendaal! Dit doen wij in samenwerking met vele enthousiaste en gemotiveerde partners.

Elke partner levert daarbij minimaal één actieve bijdrage per jaar én één actieve bijdrage in samenwerking met een andere partner. Deelname aan het RSD FIT! Café is verplicht. Ook worden de social media-pagina’s van partners ingezet om activiteiten van RSD FIT! te promoten. Daarbij biedt elke partner een kennisartikel aan om Roosendalers fitter te krijgen.

Interesse in partner van RSD FIT! worden? Meld je aan en ontvang een prachtig certificaat voor jouw bedrijf!

Aleco

RSD FIT! partner Aleco maakt sporten toegankelijk voor jong en oud, met of zonder fysieke uitdaging. Iedere inwoner van Roosendaal is welkom om op zijn of haar niveau te sporten onder begeleiding van betrokken coaches, in een sociale setting én met de beste zorg binnen handbereik.

Om bewegen aantrekkelijk te maken, speelt Aleco in op de behoeften van de verschillende leeftijdsgroepen. Zo zijn er onder meer VitaalFit-trainingen voor 55-plussers, VitaalFit Kids-programma’s voor ieder kind en Doortrappen voor 65-plussers georganiseerd. 

De missie van Aleco is iedereen in beweging krijgen en houden. Samen met RSD FIT! en de andere partners is dit zeker mogelijk!

4mb

Iedere volwassene en elk kind kan terecht bij 4mb. Dit is een modern, professioneel en zelfstandig behandelcentrum voor iedere inwoner van Roosendaal, Etten-Leur, Oudenbosch en Breda. Bij dit centrum worden psychologische onderzoeken, behandelingen en begeleiding binnen de zorgverzekeringswet, Wmo en Jeugdwet aangeboden. Kwalitatief goede samenhangende zorg waarin mensen met psychische problematiek snel, persoonlijk en effectief behandelen op de juiste plek, in de juiste maat, tegen de juiste kosten, door de juiste professional: dat is wat 4mb kenmerkt.

Kober

Kober is een maatschappelijke kinderopvangorganisatie met ruim 200 locaties in West-Brabant. Dagelijks zet deze organisatie zich in om ieder kind gelijke kansen te bieden. Dit wordt gerealiseerd op de kinderdagverblijven, peuteropvang, buitenschoolse opvang en bij de tussenschoolse opvang.

Om beweging bij alle kinderen te stimuleren, doet Kober als enthousiaste partner van RSD FIT! elk jaar mee aan de RSD Fitweek! Zo kunnen kinderen leuke spelletjes spelen die ervoor zorgen dat ze lekker in beweging zijn en ontdekken de kinderen dat sporten leuk is.

Deze bedrijven waren je voor

Alle partners van RSD FIT! streven met elkaar naar een gezond en fit Roosendaal.

Meld je met uwjebedrijf aan en word partner van RSD FIT!. Alle connecties van onze partners vormen samen een prachtig en groot netwerk. Dankzij dit netwerk kunnen wij meer betekenen voor de gezondheid van alle inwoners van Roosendaal.

Als partner van RSD FIT! maak jij het verschil in de samenleving en draag je bij aan ons doel. We kijken ernaar uit jouw bedrijf te mogen verwelkomen als partner en samen fantastische evenementen neer te kunnen zetten.

Sportfondsen Roosendaal

 Zwembad de Stok

Roosendaal is een stad waar iedere inwoner mee kan doen, waar niemand wordt uitgesloten en mensen zich veilig voelen. Sportfondsen Roosendaal is er voor iedereen en zet zich in voor een vitaal Roosendaal. Samen sporten, bewegen en leuke dingen doen zorgt er namelijk voor dat iedereen zich vitaal voelt, zowel fysiek, mentaal als sociaal.

Zwemmen is goed voor de fysieke, sociale en mentale gezondheid. Tegenwoordig vinden veel mensen gezond leven belangrijk. Tegelijkertijd zijn er ontwikkelingen te zien, zoals vergrijzing, overgewicht en sociaal isolement. De mens wordt steeds ouder en gezond blijven wordt daarbij steeds belangrijker. In de huidige maatschappij is zelfredzaamheid noodzakelijk. Sportfondsen Roosendaal werkt graag samen om dat te realiseren.

Buurthuis Keijenburg

Buurthuis Keijenburg is een actief buurthuis in de wijk Burgerhout. Het buurthuis is actief binnen het sociale domein. De activiteiten die worden georganiseerd, staan in het teken van samenkomen en verbinden. Denk aan dansmiddagen, kerstviering, paasontbijt, G disco, soepuurtje, carnaval en nog veel meer. Ook wordt er aandacht besteed aan (mentale) gezondheid.

Het Fit! Akkoord raakt beide kernwaarden en om die reden is Buurthuis Keijenburg van begin af aan al trotse partner van RSD FIT!.

Jong en oud komen samen buiten

Onlangs is de speeltuin, gelegen naast het buurthuis, heropend. Samen met andere sociale partners heeft Buurthuis Keijenburg zich ingezet voor de herontwikkeling hiervan. Zowel voor jong als oud is er nu een plaats in de wijk om buiten samen te komen, elkaar te ontmoeten en actief bezig te zijn. Jeu de boules, tafeltennis, dammen of schaken, spelen in de speeltuin en gewoon genieten van de omgeving aan een mooie picknickbank. Materialen die nodig zijn voor de spellen zijn gratis te leen bij het buurthuis.

Iedereen is welkom! Daarnaast is het een mooi besef dat er duurzaam gebruik is gemaakt van materialen, er is veel hergebruikt en ook dat is belangrijk in deze tijd. De speeltuin is gratis toegankelijk en de materialen zijn te leen tijdens de openingstijden van het Buurthuis Keijenburg.

Vereniging Humanitas

Vereniging Humanitas is een landelijke, professionele vrijwilligersorganisatie. De afdeling West-Brabant West van Humanitas biedt ondersteuning aan bij het leren van de Nederlandse taal en bij eenzaamheid, opvoeden, opgroeien, thuisadministratie, het verwerken van rouw en verlies. De kernwaarden van Vereniging Humanitas zijn: gelijkwaardigheid, regie over eigen leven, betrokkenheid, vraaggerichtheid en verantwoordelijkheid.

De vereniging is er voor iedereen, ongeacht levensovertuiging, leeftijd en cultuur.

Curio Sport en Bewegen Roosendaal

Curio heeft als missie om een gezonde en actieve leefstijl te stimuleren én aan te bieden in en rondom Roosendaal. Dat sluit naadloos aan bij de missie van RSD FIT! om alle Roosendalers fit te krijgen. Deze school werkt thematisch en projectmatig. Dit houdt in dat studenten lesgeven in de gymzaal van FunZone en bij Zwembad de Stok. Studenten verzorgen lessen aan doelgroepen als: het jonge schoolkind, middelbare scholieren en senioren.

In deze missie leidt Curio sport en bewegen we samen met diverse partners en jonge professionals die participeren in een vitale leefwereld.

Het resultaat? Studenten ontwikkelen zich persoonlijk en groeien uit tot professionals die regionaal of (inter)nationaal bijdragen aan de vitaliteit van de mens en zijn leefwereld.

GGD West-Brabant

GGD West-Brabant zet zich in voor het bewaken, beschermen en bevorderen van de gezondheid en veiligheid van alle inwoners van West-Brabant. Van baby tot hoogbejaarde, voor mannen en vrouwen en voor zieke en gezonde mensen. Daarbij is er extra aandacht voor kwetsbare mensen in de samenleving.

De GGD West-Brabant maakt gezond leven gewoon. Dit doet de instantie onder andere door alle RSD FIT! partners te adviseren over een gezonde leefstijl en een gezonde leef- en werkomgeving. Gezonde kantines, rookvrijbeleid, gezonde schoolaanpakken en andere ideeën voor gezonde levensstijlen: deze partner van RSD FIT! staat klaar voor iedereen die gezonder wil leven!

Tai Chi Roosendaal

Bij lokale club Tai Chi Roosendaal draait alles om gezellig samenzijn, sociale verbinding en beweging. Deze organisatie focust zich bewust op mensen, niet op geld. Ook is het geen praktijk voor alternatieve genezing. De lessen worden verzorgd door Jiar Anber, een gekozen ambassadeur van inclusiviteit via de campagne ‘Welkom bij de Club van Roosendaal’.

Deze ambassadeur maakt het mogelijk dat er een breed scala aan lessen en workshops wordt aangeboden. Zo kunnen mensen het plezier van bewegen ervaren in lessen/workshops als: Tai Chi, Qi Gong, Mindfulness coaching en Rots & Water-trainingen.

Tai Chi Roosendaal werkt actief samen met diverse organisaties in en rond Roosendaal, waaronder de Stamtafels, S&L Zorg en KBO-Brabant. Hierdoor kan een zeer breed publiek terecht bij deze sportieve club en is een gezondere levensstijl bereikbaarder voor menig inwoner van Roosendaal.

Partnership Roosendaal

Partnership Roosendaal is een samenwerkingsverband tussen Fontys Sporthogeschool (FSH), Sportservice Noord-Brabant (SSNB) en Gemeente Roosendaal. Al jaren werken deze drie instanties samen rondom het regionale sport- en beweegaanbod. Met elkaar streven zij naar het in beweging brengen en houden van alle inwoners van Roosendaal. Dit probeert het partnerschap te realiseren door middel van een fijne leeromgeving voor alle studenten sportkunde. Door deze omgeving worden de studenten geënthousiasmeerd en gestimuleerd om bij te dragen aan gezondere levensstijlen voor Roosendalers.

Boer, winkel van het land

Een van de partners van RSD FIT! is Boer, winkel van het land. Onder veel inwoners van Roosendaal een bekend begrip door alle lokale producten die er te koop zijn. In deze winkel zijn alle producten vers, lokaal en seizoensgebonden. Dat is beter voor het milieu, gezond én er zit veel meer smaak aan elk product. Boer zet alles op alles om de smaakpapillen te verleiden, zodat klanten zelf ervaren dat een gezonde levensstijl en lekker eten heel goed samengaan.

Deze missie van Boer past één op één bij het doel van RSD FIT!: heel Roosendaal fit krijgen. Dit wordt vergemakkelijkt door alle producten uit de winkel en de kookworkshops/proeverijen die regelmatig worden georganiseerd. Ook is er vier keer per jaar een kinderkookclub van zes lessen. Kinderen gaan lekker met groenten aan de gang en leren dat spruitjes wél lekker kunnen zijn. Bedrijven kunnen hun medewerkers dankzij Boer heerlijk werkfruit, lekkere salades of verse soepen aanbieden.

Zo wordt lekker en gezond eten wel heel makkelijk!

Roosendaalse Roeivereniging

Roeien is een sport voor alle leeftijden en conditieniveaus. Buiten zijn, bewegen, leuke activiteiten en mooi roeiwater; dat is roeien bij de Roosendaalse Roeivereniging in een notendop. Het is een actieve vereniging waar sportiviteit wordt gecombineerd met gezelligheid.

De Roosendaalse roeivereniging ligt iets ten noorden van Roosendaal, aan de Roosendaalse Vliet. Hier is prachtig roeiwater: breed, rustig water met nauwelijks obstakels. De roeiers kunnen kilometers maken zo veel als ze willen, naar Dinteloord of Breda ligt het water voor ze open! Voor natuurliefhebbers is de Steenbergse Vliet op zo’n 3 kilometer vanaf de vereniging een waar paradijs om te roeien. Naast dit prachtige roeiwater heeft de roeivereniging een praktisch paviljoen waar de roeiers na het sporten gezellig koffie kunnen drinken. Bij goed weer is het terras het beste plekje in de hele regio om na te genieten met een drankje.

Trotse partner van RSD FIT!

In augustus 2023 is de Roosendaalse Roeivereniging RSD FIT! partner geworden, omdat deze vereniging dezelfde doelstellingen omschrijft. Daarnaast zien de roeifanaten ook mogelijkheden in het onderhouden van een netwerk met andere verenigingen. Ook al doet een andere sportvereniging iets totaal anders, de problemen zijn vaak hetzelfde. Denk hierbij aan het werven en binden van nieuwe leden, hoe kunnen mensen met een beperking ook sporten enzovoorts.

Roeien is een relatief onbekende sport en ook in Roosendaal is de vereniging nog niet heel erg bekend. De samenwerking met RSD FIT! kan ervoor zorgen dat meer mensen voor de roeisport kiezen om gezond en fit te blijven.

Axxicom Thuishulp

Dankzij de hulp van Axxicom Thuishulp kunnen ouderen zo lang mogelijk comfortabel thuis blijven wonen. Thuis blijven wonen voelt en is vertrouwd en is zeker voor veel mensen mogelijk. Met een beetje inzet van de mensen zelf. Met een beetje ondersteuning van familieleden, buren en kennissen. En met een beetje hulp in de huishouding van Axxicom Thuishulp.

Axxicom Thuishulp betekent niet alle huishoudelijke taken over. Dat hoeft namelijk vrijwel nooit. Mensen kunnen meer dan ze zelf denken en vaak lukken kleinere klusjes in huis ook nog wel. Zo blijven ouderen ook actief. Zeker op oudere leeftijd is in beweging blijven het recept om fit te blijven. Daarbij hebben de thuishulpen een belangrijke sociale en stimulerende functie. Zij stimuleren iedere oudere om actief te blijven en gebruik te maken van het netwerk en alle voorzieningen in de buurt.

Stichting Wielerplatform

Opgericht door regionale wielercomités en de Roosendaalse gemeente is Stichting Wielerplatform Roosendaal ontstaan. Deze stichting heeft als doel om volwassenen en kinderen enthousiast te maken om sportief actief te worden. Wielerfans, sporters en partners in de regio Roosendaal worden op een leuke manier gestimuleerd te sporten. Dit gebeurt door het organiseren van wielerevenementen, waarbij de unieke wielerbeleving centraal staat.

Deze evenementen zijn toegankelijk voor iedereen. Zo kan eenieder aanwezig zijn bij de wielerrondes en ervaren hoe het is om tussen sportieve supporters te staan of te zitten. Door wielrennen op de kaart te zetten, maken steeds meer Roosendalers kennis met deze sport. Hierdoor worden zij geënthousiasmeerd om ook mooie fietstochten te maken en zo gezonder te leven.

Novadic-Kentron

Novadic-Kentron is er voor iedereen met vragen over uiteenlopende verleidingen. Verleidingen zijn soms namelijk ontzettend lastig te vermijden. Denk aan overmatig gamen tot al vroeg op de dag alcohol nuttigen. De preventiewerkers van deze organisatie houden zich bezig met de vraag hoe zulke verleidingen voorkomen kunnen worden. Het doel? Ervoor zorgen dat mensen niet verslaafd raken aan drugs, alcohol, medicijnen, internetten of gokken én ervoor zorgen dat beginnende problemen niet groter worden.

DSTraining

Binnen en buiten sporten in Roosendaal. Dat kan bij DSTraining. 24 uur per dag, 7 dagen in de week komen hier sportievelingen samen om lekker in beweging te zijn. Dit gebeurt in groepsverband, maar individueel sporten is ook zeker mogelijk. Bij DSTraining is iedereen welkom die interesse heeft in optimale begeleiding, een flinke dosis motivatie en elk gesteld sport- en gezondheidsdoel wil behalen.

Het enthousiaste team van verzorgers maakt een ruim aanbod aan groepstrainingen mogelijk. De groepslessen vinden plaats op verschillende bosrijke locaties in Roosendaal of in de buitengym. Alleen als het echt slecht weer is, wordt er gesport in de kleine, professionele binnengym. Iedereen mag een keer komen meetrainen. Heeft u interesse in bewegen bij een gezellige, kleinschalige sportschool? Probeer dan een gratis proefles uit bij DSTraining.

Ronde van Nispen

Een van de populaire jaarlijkse wielerrondes is de Ronde van Nispen. Er werden enkele wielerrondes georganiseerd tussen 1974 en 1978 tot in 1980 het wielercomité werd opgericht dat tot op heden de Ronde van Nispen op zich neemt. Logischerwijs is dit dan ook uitgegroeid tot hét fietsevent van Nispen.

Dit wielerevenement is leuk voor jong en oud. Kinderen, nieuwelingen en profs halen alles uit de kast tijdens deze wielerronde om hun liefde voor de snelle fietsen te kunnen tonen. Zowel op de weg als aan de kant is er iedere keer een keigezellige sfeer. Keer op keer laat deze partner van RSD FIT! zien dat sporten belangrijk is. Het geeft de wielrenners en supporters telkens opnieuw plezier en zin om volgende sportuitdagingen aan te gaan.

Handbalvereniging Heerle

Handbalvereniging Heerle, gevestigd in het dorpje Heerle als Wouw, is een dynamische sportclub met een lange en rijke geschiedenis. Het werd opgericht in de vroege jaren 60 en heeft sindsdien een trotse traditie van handbal in de regio bevorderd. De vereniging richt zich ook op andere sporten, zoals tafeltennis, badminton en ouderengym, hoewel handbal de core-business van de vereniging blijft omvatten.

Meer dan alleen een gezellige sportclub

Handbalvereniging Heerle staat namelijk bekend om de ondernemerszin en de sterke banden die ze hebben met de lokale gemeenschap. De vereniging organiseert regelmatig sociale evenementen, toernooien en vrijwilligersactiviteiten, die bijdragen aan de gemeenschapsgeest die zo diep verankerd is in de club. Ook zijn de leden actief om mensen in aanraking te laten komen met de handbalsport, zowel binnen als buiten de dorpskernen.

Handbalvereniging Heerle is daarom meer dan alleen een sportclub. Het is een essentieel onderdeel van de lokale gemeenschap, een plaats waar mensen van alle leeftijden kunnen samenkomen om te genieten van de sport die ze liefhebben, nieuwe vrienden te maken en bij te dragen aan een gevoel van sociale en sportieve cohesie.

THOR

Thor is dé atletiek-, recreatie- en sportvereniging van Roosendaal. Deze sportvereniging ligt op een prachtige plek dicht bij het bos. Er is een mooie atletiekbaan waarop gekwalificeerde trainers leuke en uitdagende trainingen geven. Iedereen is welkom bij de vereniging om recreatief of prestatiegericht te bewegen.

Welke sporten uitgevoerd kunnen worden: Atletiek, Hardlopen, Nordic Walking, Wandelen, Gym, Jeu de boules en Veelzijdig bewegen.

Praktijk YogiHeart

Optimale vrijheid om te ontdekken wie u bent, uzelf versterken en te zijn wie u bent. Dat kan dankzij RSD FIT! partner YogiHeart. Deze praktijk is er voor iedereen: kinderen, jongeren en volwassenen. Zo kan iedere inwoner van Roosendaal kennismaken met yoga en in beweging blijven op een laagdrempelige manier. Yoga verbindt en versterkt de spieren, ontspant, zorgt voor bewustwording van eigen grenzen, maakt iemand innerlijk en fysiek sterk en leert mensen om deze krachtige effecten toe te passen in het dagelijks leven.

De jongsten gaan spelenderwijs op yoga-avontuur met Koosje of Sammie de Sok. Kinderen van 3 tot en met 16 jaar kunnen ook op een prettige manier yoga ervaren. Oudere liefhebbers van yoga kunnen kiezen uit het uitdagende Acroyoga of Poweryoga, waarbij krachtige oefeningen samenkomen met het sociaal emotionele aspect van de doelgroep.

Bij YogiHeart worden lichamelijke en mentale gezondheid met elkaar gecombineerd voor een zo fit en fijn mogelijk leven van iedere Roosendaler.

Buurthuis Keijenburg

Buurthuis Keijenburg is een actief buurthuis in de wijk Burgerhout. Het buurthuis is actief binnen het sociale domein. De activiteiten die worden georganiseerd, staan in het teken van samenkomen en verbinden. Denk aan dansmiddagen, kerstviering, paasontbijt, G disco, soepuurtje, carnaval en nog veel meer. Ook wordt er aandacht besteed aan (mentale) gezondheid.

Het Fit! Akkoord raakt beide kernwaarden en om die reden is Buurthuis Keijenburg van begin af aan al trotse partner van RSD FIT!.

Jong en oud komen samen buiten

Onlangs is de speeltuin, gelegen naast het buurthuis, heropend. Samen met andere sociale partners heeft Buurthuis Keijenburg zich ingezet voor de herontwikkeling hiervan. Zowel voor jong als oud is er nu een plaats in de wijk om buiten samen te komen, elkaar te ontmoeten en actief bezig te zijn. Jeu de boules, tafeltennis, dammen of schaken, spelen in de speeltuin en gewoon genieten van de omgeving aan een mooie picknickbank. Materialen die nodig zijn voor de spellen zijn gratis te leen bij het buurthuis.

Iedereen is welkom! Daarnaast is het een mooi besef dat er duurzaam gebruik is gemaakt van materialen, er is veel hergebruikt en ook dat is belangrijk in deze tijd. De speeltuin is gratis toegankelijk en de materialen zijn te leen tijdens de openingstijden van het Buurthuis Keijenburg.

Paaldansstudio & Dance Centre

Deze partner van RSD FIT! is the place to be voor paaldansen, workshops, danslessen, personal training, twerklessen, entertainment en meer! Bij deze studio kan iedere inwoner van Roosendaal terecht voor lessen op hoog niveau om het beste in hem of haar naar boven te halen. Deze lessen zijn redelijk intensief en ontzettend leuk om te volgen, omdat dans en kracht samenkomen.

Iedereen is welkom bij Paaldansstudio & Dance Centre. Zo kan jong en oud genieten van de tofste lessen en tegelijkertijd werken aan lichamelijke vitaliteit. Met het meedoen aan diverse lessen, verbetert de conditie. Op deze manier wordt er heel leuk en laagdrempelig gekozen voor een gezondere levensstijl.

Boosters

Soft- en honkbalvereniging Boosters is een kleine, maar gezellige vereniging met twee mooie velden op sportpark Vierhoeven. Vanaf de leeftijd van 6 jaar zijn zowel jongens/heren als meisjes/dames van harte welkom! Voor iedere leeftijd is een plek in een van de verschillende teams. Ook zonder enige ervaring kan een ieder gewoon aansluiten. Geïnteresseerden mogen altijd vier keer vrijblijvend mee komen trainen om te ervaren of deze leuke sport ook iets voor hem of haar is.

Deze sport is een zomersport. Van eind maart tot en met begin oktober zijn de leden van Boosters (afhankelijk van de weersomstandigheden) buiten op de velden te vinden. De competitie is van begin april tot en met eind september of begin oktober. In de winterperiode wordt er binnen gesport, om toch in vorm te blijven en weer voor te bereiden op het volgende seizoen.

Samen met RSD FIT! probeert Boosters zoveel mogelijk kinderen en volwassenen aan het sporten te krijgen. Deze gezellige vereniging is altijd laagdrempelig te benaderen voor clinics of deelname aan bijvoorbeeld de sport- en cultuurkermis.

Zc AquaDream

Zwemclub AquaDream is een gezellige zwemvereniging voor inwoners van Roosendaal en Oudenbosch. Deze vereniging is opgericht in 2013 en heeft leden uit voornamelijk de regio West-Brabant. Iedere zwemmer wordt bij deze zwemvereniging gestimuleerd om zich te ontwikkelen naar het maximale individuele resultaat. Uiteraard is buiten het resultaat om ook het onderlinge contact belangrijk bij deze zwemclub. Dit wordt dan ook alleen maar geprezen!

Het maximale resultaat is voor iedere sporter anders. AquaDream vindt het daarom belangrijk dat, ongeacht het doel, er voor ieder individu ruimte is om zijn/haar doel te behalen. Zo zijn er zwemleden die streven naar het optimale resultaat en wekelijks deelnemen aan wedstrijden om hun persoonlijke records te verbreken. Deze wedstrijdzwemmers zijn met regelmaat terug te vinden op de regionale en landelijke kampioenschappen. Daarnaast zijn er leden die trainen voor triatlons of voor hun plezier.

Inwoners van Roosendaal hun lichaam niet te veel willen belasten, maar wel graag willen bewegen, kunnen hun hart ophalen bij AquaDream. In het water zullen zij zich vrij voelen en op een plezierige manier kunnen sporten.

SSNB Team NB-Roosendaal

Stichting Sportservice Noord-Brabant: SSNB-TEAM NB is een van de trotse RSD FIT! partners. Dit is een provinciale organisatie die lokaal in onder andere gemeente Roosendaal de opdracht heeft gekregen om het sport-, preventie- en gezondheidsbeleid uit te voeren. De werkzaamheden hebben veel raakvlakken met alle beleidsterreinen. In een team van 21 buurtsportcoaches die voornamelijk in de wijken en op scholen actief zijn, wordt deze opdracht uitgevoerd. Daarnaast bestaat het team uit diverse professionals op het gebied van verenigingsondersteuning, Uniek en Aangepast Sporten en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Met provinciale en landelijke kennis én de verschillende expertises van de buurtsportcoaches probeert SSNB Team NB alle inwoners in de gemeente Roosendaal dagelijks een beetje fitter te maken!

TIC Sports

TIC Sports bestaat uit een jong enthousiast team dat ervan houdt om te gekke (sportieve) activiteiten te organiseren voor jong en oud! In 2016 is de vereniging kleinschalig begonnen met Voetbalschool TIC. Met de vele trainingen, voetbalkampen, toernooien en andere voetbalactiviteiten is TIC Sports al jaren aanwezig op onze hoofdlocatie Atik Stadion.

De vereniging TIC Sports is er voor gezellige groepsuitjes met collega’s, vrienden of familie. Ook kinderfeestjes worden georganiseerd door de enthousiaste sportievelingen. Extra speciaal bij TIC Sports zijn de TIC Toernooien. Gedurende het jaar worden er verschillende indoor en outdoor toernooien georganiseerd voor jong en oud. De jeugdtoernooien, maar ook zeker het Horeca Roosendaal Toernooi en het Bedrijventoernooi zijn altijd een groot feest. Niet geheel verrassend dat onze slogan als volgt luidt: TIC Sports Plezier voor Jong & Oud!

HCWB

Een stap richting een gezonde leefstijl wordt gezet dankzij HCWB. Dit samenwerkingsverband bestaat uit 90 regionale huisartsen die samen met TWB en het Bravis ziekenhuis een stoppen-met-roken-programma hebben opgezet. RSD FIT! juicht dit uiteraard enorm toe, want hiermee worden rokers ondersteund in hun stopproces.

HCWB zet zich daarnaast in voor een nog gezondere leefstijl. Als Roosendalers gezonder willen leven, maar niet goed weten hoe, kunnen zij worden ondersteund met leefstijlprogramma’s. De voordelen hiervan zijn: fitter leven, meer energie, minder kans op ziekte en werken aan een gezond gewicht.

Om voor een leefstijlprogramma in aanmerking te komen beoordeelt de huisarts of de inwoner van Roosendaal hiervoor in aanmerking komt.
Heeft u een verhoogde kans op hart- en vaatziekten of heeft u overgewicht? Dan kunt u zeker aan de slag met het programma en werkt u op een juiste manier toe naar een fit en gezond leven.

WijZijn

Organisatie WijZijn zet zich in voor het maatschappelijk welzijn voor inwoners uit negen gemeenten in West-Brabant en Tholen. Zo dragen de professionals van WijZijn bij aan een vitale samenleving. Inwoners van de diverse gemeenten, waaronder Roosendaal, worden geïnspireerd om de regie in eigen handen te nemen, elkaar te ontmoeten en zich voor elkaar in te zetten.

Roosendalers kunnen elkaar ontzettend goed ondersteunen op momenten waarop dat nodig is. Bijvoorbeeld als alles even te moeilijk is voor één individu of als het lastiger is om een gezonde levensstijl aan te leren. Daarbij gelooft WijZijn in de mogelijkheden van elk uniek individu om grip te krijgen op het leven. De organisatie kenmerkt zich door een informele sfeer, waarbij iedereen wordt geïnspireerd en samen tot unieke oplossingen komt.

GGZ Westelijk Noord-Brabant

GGZ WNB biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg aan in de omgeving van Westelijk Noord-Brabant en Tholen. Al ruim 110 jaar is deze instantie actief. Het doel is alle cliënten (weer) zo optimaal mogelijk mee te laten doen in de samenleving. De medewerkers helpen cliënten bij het voorkomen, behandelen of draaglijk maken van een breed scala aan psychische klachten. Dit doen de zorgverleners met hart en hoofd.

De zorg wordt afgestemd op de zorgvrager. Zo kan ieder individu persoonlijk en goed worden begeleid. Hierdoor wordt elke zorgbehoevende Roosendaler uiteindelijk mentaal weer vitaal.

Daphne Buijk Samen in Beweging

Samen in beweging zijn en komen zijn de uitgangspunten waarmee Daphne Buijk haar aanbod wegzet. Daphne biedt wandelcoaching, mindful walks, bedrijfswandelen, begeleid wandelen in wandelgroepen in Roosendaal en andere wandelgerelateerde activiteiten aan. Hierbij wordt er gewandeld met aandacht voor ieder individu. Samen wandelen is tenslotte altijd leuker dan alleen.

Ook is RSD FIT! partner Daphne de grondlegger van wandeling op recept. Een wandeltraject voor patiënten van huisartsen die zich aangesloten hebben en zich willen inzetten om de vitaliteit van hun patiënten te doen vergroten. Denk hierbij aan mensen met chronische aandoeningen, mentale en/of sociale problemen en eenzaamheid.

Wandelen heeft vele voordelen: het is goed voor de conditie, het zorgt voor meer balans op mentaal gebied en het verkleint de kans op dementie en depressies. Wandeling op recept is in groepsverband, waarbij er extra aandacht is voor het sociale aspect en de maatschappelijke betrokkenheid

Al deze ingrediënten samen zorgen ervoor dat iedere deelnemer een positieve ervaring krijgt met bewegen. Deze wandelingen nodigen uit om wandelen in groepsverband voort te zetten. Door de aanwezigheid van professionals uit het sociaal domein die tijdens het verbindende koffiemoment na de wandeling een praatje houden, ontstaat er extra sociale verbinding met elkaar.

BSO Kreukelz

Kreukelz is een buitenschoolse opvang waarbij sporten, buitenspelen en bewegen centraal staan. Na een lange dag op school te hebben gezeten, bieden de medewerkers van de opvang kinderen in de leeftijd van 4-13 jaar de mogelijkheid om zich even lekker uit te leven op één van de bso-locaties.

Bij BSO Kreukelz is er bewust gekozen voor een locatie buiten de bestaande schoolgebouwen. Een locatie die uitnodigt om te bewegen. Door de bso op een sportvereniging te vestigen, is er een zee van ruimte waar de buitenschoolse opvang dankbaar gebruik van maakt. Even geen spelcomputer, iPad of telefoon, maar lekker naar buiten en aan de slag met alle sportmaterialen die aanwezig zijn.

Sung Tao

Ontspannen bewegen kan bij Sung Tao. Dit centrum biedt Tai Chi Tao aan, waarin het allemaal draait om gezondheid, welzijn en ontspanning. Zo worden de lichamelijke en mentale gesteldheid verbeterd zonder belasting. Er wordt namelijk gewerkt met de energiestromen in het lichaam en de bewegingen zijn ronde, zachte vormen.

Deze vorm van beweging is geschikt voor iedereen en kan staand of zittend op een stoel worden uitgevoerd. Elke deelnemer beweegt naar wat zijn of haar lichaam aankan. Een uur lang worden er verschillende oefeningen gedaan die zeer prettig en ontspannend zijn. Na het volgen van lessen bij RSD FIT! partner Sung Tao ontstaat er een mentale en fysieke balans.

Groenhuysen

Iedere dag weer zet Groenhuysen zich in voor overwegend oudere inwoners van de regio Roosendaal. Deze inwoners worden mogelijkheden aangeboden om op eigen wijze het allerbeste uit hun dag te kunnen halen. Daarbij is de missie van RSD FIT! partner Groenhuysen: ouder worden, jezelf blijven!

De dienstverlening van Groenhuysen is ontzettend breed. Deze varieert van gemak en comfort tot intensieve zorg in zowel de vorm van thuiszorg als in de uitstekend verzorgde woonvoorzieningen. Zo’n 2500 medewerkers en nog eens 1000 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor de 4000 cliënten van Groenhuysen. Samen zet ieder individu zich in voor een zo fit en gezond mogelijk leven in de omgeving van Roosendaal.

Dynamo Roosendaal

Dé Roosendaalse gymnastiekvereniging voor dans, turnen en gymnastiek. Dat is een correcte beschrijving van RSD FIT! partner Dynamo-Roosendaal. Bij deze vereniging kan ieder jong kind leren sporten en zich ontwikkelen in de gymnastiek sport. Op elk niveau en in iedere leeftijdscategorie.

Bij zowel recreatief turnen als recreatief dansen kunnen kinderen, jongeren, volwassenen en senioren terecht. Zo kan elk kleintje al snel in aanraking komen met een van deze fijne manieren van bewegen. De enthousiaste train(st)ers geven lessen en organiseren diverse activiteiten op verschillende locaties in Roosendaal. Zo zijn er het Nijntje-beweegdiploma voor de kleutergroepen, de Sinterklaasviering en de jaarlijkse springwedstrijd.

Turnen en tumbling gebeurt vooral in de grote, zeer goed ingerichte turnhal op sportpark Vierhoeven. Uiteraard kan er voor zowel danslessen als turnlessen een proefles worden aangevraagd. Op deze manier kan iedere inwoner van Roosendaal kennismaken met deze vormen van beweging en er gemakkelijk achter komen of de sport iets voor ze is.

CultuurCompaan

CultuurCompaan is een Roosendaalse, culturele intermediair. Deze instantie werkt samen met aanbieders uit alle culturele disciplines met het doel om vraag en aanbod samen te brengen. Ook is CultuurCompaan vaak initiatiefnemer wat betreft nieuwe projecten en jaagt de organisatie programma’s aan.

CultuurCompaan maakt het mogelijk dat kinderen, jongeren én volwassenen uit de gemeente Roosendaal op allerlei manieren meedoen aan of genieten van cultuureducatie en -participatie. Het brede aanbod van deze organisatie bevat culturele programma’s, projecten en activiteiten in het onderwijs, de vrije tijd en het sociaal-maatschappelijke veld, waardoor cultuur voor iedereen toegankelijk wordt.

De missie van CultuurCompaan past perfect bij die van RSD FIT!. Het is namelijk de missie van deze organisatie om zoveel mogelijk Roosendalers deel te laten nemen aan culturele activiteiten. Want: cultuur verrijkt ieders leven en draagt bij aan een positieve gezondheid. De Roosendaalse jeugd én inwoners die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met cultuur, hebben daarbij de speciale aandacht van de RSD FIT! partner CultuurCompaan.

Puur Bewust Vitaal

Puur Bewust Vitaal is een inspirerende partner van RSD FIT!. Dit Roosendaalse bedrijf richt zich op vitaliteit. Eigenaresse Bianca Kroonstuiver inspireert en begeleidt anderen naar een energieker en vitaler leven. Dit doet zij door middel van workshops en trainingen te geven aan groepen. Ook coacht zij een op een in leefstijl en vitaliteit.

Workshops die zij onder andere organiseert, zijn: 1. De Supermarkt Expeditie: stop voedende voeding in je winkelmandje en ervaar de energie!, 2. Slaap als een roos: leer goed slapen en wordt uitgerust wakker, 3. Leef in stijl: zorg goed voor jezelf en leef je leven in stijl en 4. Gezonde lunch voor iedereen! Van ‘rommel in je trommel’ naar energie voor je werk/schooldag.

Puur Bewust Vitaal staat voor de kracht van de eenvoud. Het is echt niet moeilijk om goed en gezond te leven. Iedereen kan de stap zetten naar blijvende verandering dankzij deze praktijk.

Wijksportvereniging Kalsdonk

Door het aanbieden van een gevarieerd sportprogramma, wil Wijksportvereniging Kalsdonk alle bewoners uit de wijk Kalsdonk uitdagen om met elkaar in beweging te komen, grenzen te verleggen en angsten te overwinnen. Iedereen kan zo op zijn/haar eigen niveau, sport en bewegen als leuk ervaren. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt als het gaat om achtergrond, maar er wordt wel rekening gehouden met sportspecifieke eisen. Zo voelt iedereen zich tijdens elke activiteit welkom en veilig.

Van Broekhoven Fysio+

Doeltreffende en gerichte zorg met een warm hart in Roosendaal en Etten-Leur. Dat is wat Van Broekhoven Fysio+ biedt, al meer dan 25 jaar. De gespecialiseerde fysiotherapeuten werken vanuit een persoonlijke en sociale omgeving gericht en doeltreffend aan de gezondheid van inwoners van Etten-Leur en Roosendalers.

Dankzij de actuele specialistische kennis wordt er ook gebruikgemaakt van de nieuwste onderzoeks- en behandeltechnieken. Om de beste zorg aan te kunnen bieden, werkt deze partner van RSD FIT! samen met andere medische specialisten. Zo wordt er voldaan aan de hoogste kwaliteitscriteria voor het meest optimale resultaat.

Stichting Social Klus

Stichting Social Klus is een welzijnsorganisatie die inwoners van de gemeente Roosendaal ondersteunt door de inzet van vrijwilligershulp. Deze vrijwilligers denken daarbij altijd in mogelijkheden! De visie van Stichting Social Klus is namelijk dat Roosendalers met elkaar worden verbonden.

Hoe? Door een hand toe te reiken op momenten waarop inwoners dat echt nodig hebben met diensten als: Praktische ondersteuning (tuinonderhoud, klusjes in huis), Digitale ondersteuning, Maatjescontact, Roosendaals Jeugdontbijt, Boodschappenhulp, Oekraïnehulp, Het Leerhuis en Parels Roosendaal.

Stichting Social Klus is tevens beheerder van de vrijwilligerscentrale Roosendaal voor Elkaar, het vriendschapsplatform Roosendaalse Vrienden en het activiteitenplatform Roosendaal voor Jou. Zo verbindt de stichting op veel manieren Roosendalers met elkaar voor een gezelliger en meer betrokken samenleving.

CIOS Zuidwest Nederland

CIOS Zuidwest Nederland is een organisatie die vijf jaar geleden is gestart in de gemeente Roosendaal met een praktische MBO-route voor niveau 3 en 4 studenten. De organisatie ondersteunt de gemeente bij het uitvoeren van het sportbeleid en het fitakkoord door studenten te koppelen aan verschillende bedrijven en organisaties, zoals basisscholen, verenigingen, zwembaden, fitness- en leefstijlorganisaties, en recreatieve bedrijven. De studenten leren het vak door als ‘medewerker’ mee te draaien en praktijkervaring op te doen. CIOS Zuidwest Nederland streeft ernaar bij te dragen aan een fit, sportief en gezond leven voor de inwoners van de gemeente Roosendaal.

CIOS Zuidwest Nederland draagt bij aan het behalen van de missie ‘Wij streven naar een fit Roosendaal!’ door professionals op te leiden die inwoners kunnen begeleiden, coachen en trainen voor een gezonde levensstijl, zowel voor vandaag als voor de toekomst.

DaVinci

DaVinci maakt deel uit van de Scholengemeenschap Tongerlo. Je komt naar DaVinci als je vmbo basis of kader wilt doen. Of wanneer je bent aangemeld voor Praktijkonderwijs. Je zit goed bij DaVinci als je houdt van werken met je handen. Dat kan in de Techniek zijn, maar ook in Zorg en Welzijn, Horeca en Ondernemen of als je blij wordt van groen en dier. We blinken uit in persoonlijk contact. Want alleen als we je goed kennen, kunnen we jou de juiste dingen leren!

Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt stichting Buurtgezinnen in onze gemeente, gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

Door gezinnen die het moeilijk hebben te koppelen aan een stabiel steungezin in de buurt, wil Buurtgezinnen voorkomen dat problemen in gezinnen verergeren. Buurtgezinnen wil eraan bijdragen dat kinderen thuis in hun eigen gezin kunnen (blijven) opgroeien.

Maak ook het verschil voor een kind. Wordt steungezin!

Een steunend gezin kan een gezin met kinderen zijn, maar dat hoeft niet. Ook ouders met uitwonende kinderen of ooms en tantes zonder kinderen zijn van harte welkom. Wel vinden het wel heel belangrijk dat de steungevers ervaring hebben met kinderen.

💚Heb je interesse of wil je meer info? Neem contact op met Anouska, coördinator in Roosendaal en onze dorpen via anouska@buurtgezinnen.nl of bel 06-57 282 891.